Adventskalender 2016 - 24 Favorittlåter: Luke 11, Björn Afzelius - "Tusen Bitar"

Vi drar enda en gang innom Sverige for å finne en av mine favorittlåter. Denne gangen er den avdøde artisten Björn Afzelius som står for musikken.

Låten "Tusen Bitar" ble først utgitt under navnet "Tusind Stykker" av den danske artisten Anne Linnet i 1988. Året etter skrev Björn Azelius en tekst på svensk, og ga den ut på singel. I 1990 ble den inkludert på hans studioalbum med samme navn.

Linnets originalversjon er bygd opp med to vers før første refreng kommer, mens Afzelius' versjon har et refreng mellom de to første versene. Den svenske versjonene har samme innhold og ofte samme ordvalg som den danske.

Låten handler om det menneskelige hjertets skjørhet og minner oss på at vi skal ta hånd om våre medmennesker og ikke såre hverandre.

Låten ahr også fått en norsk tekst. Da går den under navnet "Tusen Biter", og er innspilt av dansebandet Scandinavia.

Jeg synes låten har en vakker og litt skjør melodi. Teksten er vakker, og Afzelius' stemme formidler den på en flott måte. Instrumentalen er nydelig på denne låten.

I musikkevideoen forekommer også blant andre de svenske skuespillerne Lasse Brandeby, Tomas von Brömssen och Sven Wollter.

---



--EJK-- -See You Later Alligator.

Kommentarer