DET ER IKKE TILLATT Å KOPIERE FRA DENNE BLOGGEN!!! Alt det rare som skjer i hodet mitt kommer som regel ut i en eller annen form.

lørdag 24. september 2016

Andeby Og Deromkring: Donald DuckDonald Duck hadde sin første opptreden i tegnefilmen "Den Lille Kloke Hønen" fra 1934. Senere har han gjort inntog i tegneserieheftene som kommer ut hver uke.


I følge Carl Barks er Donald sønn av Lillegull McDuck og Didrik Duck. Hans søster er Della Duck, og i følge Don Rosa er disse to tvillinger. I Don Rosas notater er Donald født i 1920, siden han alltid legger handlingen i historiene sine til 50-tallet.

Donald vokste opp på gården til sin bestemor Anna "Bestemor" Duck, så mye tyder på at han hadde sine barne og ungdomsår i Andeby.

I ungdomsårene var Donald ute på reise sammen med José Carioca og Panchito Pistoles, under navnet The Three Caballeros.

Senere måtte han ta seg av nevøene sine Ole, Dole og Doffen, etter at det eksploderte en kinaputt under stolen til faren deres, og han måtte ta inn på hvilehjem. Da ble det viktig for Donald å få seg fast arbeid, noe som ikke er så vellykket. Han ender ofte opp med å jobbe for sin rike onkel Skrue McDuck eller på margarinfabrikken.

I noen tegneserier har Donald en hund som heter Bolivar. Det er en stor sanktbernhardshund som er veldig livlig.

Dolly Duck er Donalds kjæreste. De har aldri giftet seg, men er ofte ute på date. Hans største rival innen kjærligheten er hans utrolig heldige fetter Anton. De krangler ofte om Dolly, men Donald vinner som regel til slutt.

Til slutt kan jeg fortelle at Donalds mellomnavn er Fauntleroy, og bilnummeret på hans lille røde bil er 313.
---
--EJK--

Ingen kommentarer: