Anmeldelse: Florence + The Machine - "Lungs"











Island Records, 2009









3. juli 2009 slapp Florence Welch og hennes band, Florence + The Machine, sitt debutalbum "Lungs". Albumet fikk gode kritikker jevnt over hos kritikerne, og hadde gode plasseringer på hitlistene verden over.

Deres blanding at baroque pop og art rock gir en spennende miks av musikk, og er kanskje litt utradisjonelt fra det som ellers var på listetoppene i 2009. Florences vokal er spenstig, og kan assosieres med mange av kvinnevokalene fra grunge-perioden på 90-tallet.

Jevnt over er dette et album med mange hitpotensielle låter, og viser et bredt spekter av deres musikalske bredde. Enkelte av låtene fører deg til og med inn i en slags drømmeverden av rytmer og harmonier.

Det tretten spors lange albumet avsluttes med bandets egen versjon av Candi Staton klassikeren "You Got The Love", her kalt "You've Got The Love". Det er forøvrig en kjempefin tolkning.

Selv har jeg gitt platen fem av seks mulige stjerner. Dette på grunn av at jeg nesten ikke finner noe som kan trekke ned platen. Det eneste som trekker den ned er det at noen få av låtene kan bli litt kjedelige og ensformige i lengden. Men de blir aldri så kjedelige at de trekker den lengre ned en til fem stjerner.

Siden albumdebuten har de gitt ut ytterlige to plater til, som jeg også sterkt anbefaler. Alt i alt er dette et solid og spennende band, med mye bra musikk.

Beste låter: "Howl", "My Boy Builds Coffins", "Hurricane Drunk".
---




--EJK-- - See You Later Alligator.

Kommentarer