Kjendisintervjuer Stein Dau: "Stein Dau Alive"

I 1990 ble Stein Dau spurt av programsjef Sam Or D. Ning om han kunne tenke seg sitt helt eget talkshow/aktualitetsprogram på kanalen i beste sendetid. Han hadde hatt stor suksess med programmet "DauPunkt", sammen md Knut E. Punkt for et par år siden, og de ville at han skulle fortsette som programleder hos dem. Det ville han veldig gjerne, og da ble "Stein Dau Alive" skapt. Programmet fikk sin premiere 4. August 1990, og ble en stor seersuksess. I det første programmet var  barne- og familieminister B. L. Eie, den amerikanske rockesangeren Hea Vyme Tal, og forfatter Alfa Betisk gjester. I den første sesongen ble det produsert sju episoder på 40,5 minutter hver.

I 1991 ble det stor ståhei da den utskjelte komikeren All T. Form Orsom var gjest, og viste rumpa til publikum. Kanalen fikk inn drøssevis med klager, og Programmet ble tatt av luften. Etter mange runder på kontoret, ble programmet igjen satt opp på sendeskjemaet i 1993. Siden den gang har det gått i flere sesonger.

Etterhvert ble det gjort store endringer i programformatet. Fra 1998 til 1999 varte programmet i kun 30 minutter, og det var kun en gjest pr. program. Spørsmålene som ble stilt var av en helt annen grad en før. Nærgående spørsmål om deres største fobier, som gjorde dem så redde at de sprang å gjemte seg blant publikum. Ofte kom dem ikke frem igjen før programmet var slutt. Dette laget også stor seerstorm blant seerne, og programledelsen bestemte seg for å gå tilbake til det gamle formatet. Siden den gang har det hatt samme format.

I 2005 fikk Stein lungemos og dobbeltsidig teip, og måtte ligge på sykehus i flere uker. Da steppet Kari Sma inn som programleder i sju uker. Programmet skiftet i den perioden navn til "Stein Dau Alive - Med Vikar Kari Sma".

Under den årlige Vindusruteutdelingen, som er TV-bransjens egen pris, har Stein fått vire vindusruter for programmet. I 2003 og 2004 fikk han prisen i kategorien "beste underholdningsprogram som varer lengre en 15,23 minutter", og i 2008 og 2011 fikk han prisen i kategorien " beste programleder i et TV-program som går på TV". Så nå har han nok vindusruter til å ha i alle stuevinduene i huset sitt, som han holder på å pusse opp.

Noen kjente personer som har gjestet programmet er: kunstmaler Pal Ett, statsminister M. Akt, den australske skuespilleren Koz Ty Me, bryllupsarrangør Kirk Eor Gel, den franske forfatteren Permtil Perm, fotballspiller Willy Nickersen, filmregissøren Gjøran Somjes Ier og Språkforskeren Dan Mark.



--EJK--

Kommentarer