80-Talls Musikkuke, Torsdag: KC & The Sunshine Band - Give It Up

Dagene går så innmari fort for tiden, og det er allerede torsdag. Det betyr at det er tid for tredje innlegg i min 80-talls musikkuke her på bloggen. I dag skal discolegendene i KC & The Sunshine Band få gi oss en av sine største slagere, nemlig den herlige "Give It Up".

KC & The Sunshine Band ble startet i Hialeah, Florida, USA i 1973, og ble oppløst i 1985. men i 1993 kom de sammen igjen, og holder fortsatt koken.

I 1983 ga de ut den fengende disco-slageren "Give It Up" på singel. Den har en lengde på fire minutter og tretten sekunder, mens 7" varer i akkurat fire minutter. I mange land ble singelen kun kreditert til KC. Den ble inkludert på deres album "All In A Night's Work", fra samme år, men de valgte også at den skulle inkluderes på deres 1984-album "KC Ten".

Låten er skrevet av frontfigur Harry Wayne Casey, som er opphavet til KC i bandets navn. Produksjonen av singelen er kreditert til hele bandet.

På begynnelsen av 80-tallet hadde det vært mye negativ omtale av discomusikken, og mange artister/band som fremførte denne sjangeren, fikk store nedturer salgsmessig, og havnet ikke i det hele tatt på singellistene. Derfor ble denne låten en stor opptur for sjangeren, og ga Kc & The Sunshineband en ordentlig comeback-hit. Den fikk en 18. plass på Billboard Hot 100, men ble en enda større suksess i Storbritannia, der den fikk en solid 1. plass. Dette ble bandets siste top 10 hit.

Musikkvideoen til låten foregår i en slags eventyrverden. Den er ca. et minutt kortere en singelversjonen.



Uansett tiår, sjanger, artist og land, så er nok dette min absolutte favorittsang. Ingen sang er blitt spilt så mye på min Spotify som denne. Rytmene, vokalen, kordamene og hele arrangementet, får meg til å digge... om ikke forgude denne låten. Så her blir det de sterkeste seks stjernene jeg noen gang har gitt til en sang. ******


--EJK-- See You Later Aligator

Kommentarer