80-Talls Musikkuke, Tirsdag: ZZ Top - Sleeping Bag

Låt nummer to denne uken, er en rocka, men fengende sak fra skjeggrockerne i ZZ Top. (Her skal det sies at den eneste av de tre som ikke har skjegg, ironisk nok heter Beard til etternavn).

ZZ Top ble startet i 1969, og holder fortsatt koken den dag i dag.

Låten heter "Sleeping Bag", og er en skikkelig gitartung rock, men ZZ Tops karakteristiske lange gitarsoloer, som varer i 4 minutter og 2 sekunder. Den ble utgitt på singel i 1986, med "Party On The Patio" som b-side. Samtlige tre medlemmer av bandet har bistått i skriveprosessen, mens Bill Ham produserte singelen, som er hentet fra deres album "Afterburner", utgitt samme år.

Singelen lå lenge på listene, og ble deres første på 1. plass, på Billboard Mainstream Rock Tracks Chart. Den fikk også en 8. plass på Billboard Hot 100, og en 41. plass på Hot Dance Club Play.

Billy Gibbons har vokal.

I musikkvideoen blir romfergen på platecoveret til albumet "Afterburner" introdusert, og deres røde bil, Elliminator, er også med, pluss en stor monstertruck og et par hjullastere. Videoen er regissert av Steve Barron.

Her kan du se videoen i sin helhet.



Av seks mulige får denne sangen seks stjerner. ****** Mye på grunn av det kule gitarspillet, men også på grunn av rytmer og sangprestasjoner. Men aller mest på grunn av sin kulhet, som er helt rå. Hadde jeg kunnet, så hadde jeg gitt den seks stjerner til.


--EJK-- See You Later Aligator

Kommentarer