Dette Er Tage Frøloff & The Heavy Loffers: Del 3, Tage Frøloff & The Heavy Loffers På Loffen

I 2005 ga bandet ut sitt første engelskspråklige album, "I Wish I Was A Baker", som ble en kritikerfavoritt. Publikum kjøpte plater som aldri før, og bandet fikk en topp 10-hit med den country/jazz/hard rock/hip hop/funk-inspirerte låten "Bakerman". Musikkvideoen til singelen ble spilt inn i Drangedal, med 400 høns som statister.

Samme år la de ut på en stor turne, som de kalte "På Loffen". Det ble utsolgte konserter med hylende fans. Dette ble dokumentert av filmteamet Drunk Moviemakers A/S. Absolutt alt ble dokumentert, hver en konsert, hver busstur og hvert dobesøk.

I 2006 ble opptakene gitt ut som kinofilmen "Tage Frøloff & The Heavy Loffers På Loffen". Filmen hadde en formidabel premierehelg, og solgte over 40 000 billetter så lenge den gikk på kino. Senere samme år vant den Amanda for beste dokumentar.

I filmen blir vi først kjent med Tage Frøloff, hjemme hos han selv. Der viser han oss avisutklipp, gamle tv-opptak og andre frøloff-efekter.

Etterpå blir vi med bandet på turne. Der får vi oppleve hylende fans, som sniker seg inn på hotellet der de overnatter, for og få seg autografer. Vi får også bli med dem til Svalbard, hvor de holder konsert for en flokk hvalrosser.

På hvert av stoppestedene har de et viktig ærend. De vil nemlig smake på det lokale bakeriets loff, og de har sitt eget loffepoengsystem. Et frø er det dårligste de kan gi, og fem frø er det beste.

Guttene forteller også villig vekk om ting du kanskje ikke viste om dem. Bill Edbø Ker forteller om da han måtte på sykehus pga en akupunkturnål som hadde satt seg fast i stortåen, enda han bare hadde hatt kranieakupunktur. Tage forteller om tvillingsønnene sine, som er oppkalt etter hans to store rockeidoler, Bjarne (etter Bjarne Brøndbo) og Leif Gunde (etter naboen han tilfeldigvis fikk høre synge da han kom på overraskelsesbesøk mens han sto i dusjen).

Vi får også høre hva artistkolleger synes om dem. Bob Andersson forteller om da han ved en feiltagelse havnet til sengs med Tim Ebe Talt, og Hulda Friis forteller om den gangen hun og Tage var gjester i et tv-program om nesehår.

For dere som ikke fikk den med dere på kino, fortvil ikke, den er gitt ut på DVD, og da med en god del ekstramateriale.

Som ekstramateriale får du to musikkvideoer, kommentatorspor med regissør Jan Itj Ar og Tage Frøloff, bildeserie av blå fuglefjær, dokumentar om sjøstjerner og tre druer.

Personlig synes jeg dette er en super film, som dokumenterer et av tidenes største band på en god måte. Mye musikk, mye trivia om bandet og få døpunkter. Det eneste jeg ikke likte, er når Tage får kraftig diaré, og kameramannen følger med han på do.

Har du enda ikke sett den, så har du noe du kan glede deg til.
---


---EJK---

Kommentarer