Gjertrud Nilsens Jul, 1 Desember: Introduksjon og innleding

Endelig er desember her, og det er bare 24 dager igjen til jul. Nisser, hjerter, snø, juletrær, lilla lys, granbar og kongler dukker opp i de tusen hjem i løpet av de neste ukene. Men, på denne bloggen dukker ikke så mange kongler og nisser opp i løpet av desember, men derimot en engasjert, pratsom pensjonist fra en eller annen plass i Nordland, som bor sammen med sin lite engasjerte, sure tv-slave av en mann. I 24 dager, eller egentlig bare 23 pga. at dagens innlegg bare er en introduksjon, skal vi bli kjent med denne damen og hennes juleforberedelser. En humoristisk julekalenderhistorie, om en dame som lenge har vært mitt alter-ego og en mye fremtredende figur i mitt eventyrlige univers.
______________________

FAKTA OM GJERTRUD NILSEN:


ALDER: 74
HOBBY: Strikking, Formann i pensjonistforreningen "De Eldres Venner", Reising, Familie og venner
BOSTED: Ukjent sted i Nordland et sted
GIFT MED: Gammel Johan (Ukjent alder, men en del eldre en Gjertrud), men hun har en annen mann hun er betatt av, nemligen Christer Sjögren
BARN: En sønn som har en sønn, ellers ingen vi har hørt noe om
SØSKEN: Ja, tro hun har en søster i Trondheim, men vi har aldri hørt noe om henne eller noen andre søsken
NABOER: Ei sur og jævlig (i følge Gjertud) gammel kjerring som nå er død, Vigdis Ingstad (som blir introdusert i denne julekalenderhistorien)
TIDLIGERE YRKESLIV: Ja, hvem har ikke hatt jobb? Men hva hun har jobbet som er en godt bevart hemmelighet

Tidligere har Gjertrud Nilsen vært hovedobjekt i min amatør-parodi-komedie-kortfilm "Hjemme Hos Gjertrud Nilsen", som handler om Sverre Smalvik, reporter i Lokal, Lokal, Lokal, Lokal, Lokal, Lokal-Nytt som har kommet hjem til henne for å intervjue henne om en hendelse som skjedde på poskontoret. Gjertrud sto i postkø når en raner kom inn. Raneren hadde pistol, men Gjertrud greide å avverge det hele før det var for sent. Denne filmen er fra 2006 og er en parodi på lokalnyheter på tv, og hjemme hos-intervjuer. Både Gjertrud og Sverre blir spilt av meg (Eivind Knutsen).

Hun har også vært solist på enkelte av mine sanger. Blant annet Christer Sjögren-hyllesten "Å, Christer".


--EJK--

Kommentarer