Gratulerer Med 62-Års Dagen Annie Lennox


I dag, 25. desember, fyller den skotske sangerinnen, musikeren og låtskriveren Ann "Annie" Lennox 62 år. Hun har hatt en lang og innholdsrik kariere, som startet på 70-tallet som fløytist i bandet Dragon's Playground, men hun sluttet ganske fort i bandet. Den første suksessen fikk hun som vokalist i det middels suksessrike new wave-bandet The Tourist, hvor også fremtidige Eurythmicsmakker David A. Stewart var medlem. I 1980 starte hun og David den suksessrike duoen Eurythmics, som skulle få mange hits i løpet av 80-tallet. I 1990 ble duoen oppløst, og Annie startet solokarieren sin. 

Solodebuten kom i 1992, i form av studioalbumet "Diva". Fra dette albumet kom det flere hits, blant annet "Walking On Broken Glass". Til sammen har hun gitt ut seks soloalbum, og et samlealbum.

I 1999 ble Eurythmics gjenforent, og samme år ga de ut studioalbumet "Peace".

Annie Lennox har en godt gjenkjennelig stemme som jeg synes er utrolig rå. Hun har mange kule låter, og hennes blanding av pop, pop rock og soul er bare helt fantastisk. Jeg liker hennes låter veldig godt, både solo og som medlem av Eurythmics. The Tourists har jeg ikke så mye kjennskap til. Hun har også et veldig flott humanistisk engasjement som jeg liker. Lennox er et medmenneske uten like. Bedre dame skal du lete lenge etter. Hun er rå tvers igjennom.

Her er en spilleliste med mine Lennox-favorittlåter, både solo og sammen med andre. 31 låter du kan kose deg med. Har du ikke hørt så mye musikk med henne før, så er denne listen en god start. Her får du et rikt innblikk i hennes kariere frem til 62-års dagen.


---

--EJK-- -See you later aligator.

Kommentarer