Den Lille, Tykke Mannen Fra Tullerulleby: Mannen og Skattekartet

Det er sommer i Tullerulleby. Den lille, tykke mannen har nettopp stått opp. Etter en kopp kaffe, en brødskive og et glass melk er han klar for dagen. Dagen i dag blir ikke som andre dager, nei dette blir en rar og spennende dag.

Utenfor huset til den lille, tykke mannen, står postmannen. Han har med seg et brev. Det er lenge siden den lille, tykke mannen har fått brev, så han blir veldig overrasket. Det viser seg at det ikke er et brev, men et skattekart. Midt på kartet er det et stort kryss. Det må være der skatten ligger, tenker mannen. Han finner frem en spade, og begynner på jakten etter skatten.

Bak et kakespadetre begynner han jakten. Tre steg frem og fire tilbake. Sju hopp nordover og fire hink østover. Nå står han ved siden av en sjokoladeelv, hvor det renner den aller beste melkesjokolade. Skal han ta seg en slurk av elven, eller skal han gå videre? Han bestemmer seg fort for å lete videre etter skatten.

Etter en lang tur gjennom skog og kratt, har han kommet frem til et hus. I husets hage ser han et stort kryss på bakken. Der ligger nok skatten, tenker den lille, tykke mannen. Han begynner å grave.

Plutselig kommer en sint, tynn mann ut av huset. Han liker ikke at den lille, tykke mannen graver et stort hull i hagen hans. Den lille, tykke mannen forteller om skattekartet, og den sinte, tynne mannen blir nysgjerrig. Han vil også ha en skatt. Tenk om det er en stor kiste full av gullpenger, eller masse diamanter. Den sinte, tynne mannen sier at den lille, tykke mannen får grave etter skatten hvis han deler den med han. Dette liker ikke den lille, tykke mannen. Det var jo han som fikk skattekartet i posten. Til slutt blir han enig med den sinte, tynne mannen om at de skal dele skatten.

Etter mye graving finner de en stor trekiste. De åpner den, og finner masse bananer. Den sinte, tynne mannen blir rasende. Han vil ha gull og diamanter, ikke masse ekle bananer. Han går sint inn i huset sitt igjen, og slamrer døren igjen etter seg. Den lille, tykke mannen er kjempeglad, for bananer er det beste han vet, og nå har han nok bananer for resten av året. For en skatt! For en lykkedag.
---



--EJK--

Kommentarer